Eichel u Rangers zrejme neskončí, verí expert. Ponúka iné možnosti

Náznaky toho, že sa pôsobenie hviezdneho útočníka Jacka Eichela v Buffale blíži ku koncu, by po posezónnej konferencii s novinármi nemohli byť výraznejšie. Na situáciu sa pozrel aj renomovaný odborník Elliotte Friedman zo Sportsnet.

Podľa neho je skutočne za vznikom rozkolu medzi hráčom a tímom skutočnosť, že kapitán Sabres nedostal povolenie absolvovať operáciu krčnej chrbtice, ktorú mu odporúčal jeho osobný doktor.

Keďže podľa podmienok kolektívnej dohody môžu do podobných situácii zasahovať tímový lekári, tak sa tomu stalo aj teraz, pričom verili, že existuje alternatívna, inovatívna cesta, ako hráča zotaviť bez zásahu chirurga.

Friedman je presvedčený o tom, že toto bol posledný klinec do rakvy spoločnej spolupráce oboch strán a že Eichel už odohral svoj posledný zápas v drese „Šablí“.

Často sa budúcnosť dvadsaťštyriročného rodáka z Massachusetts spájala v špekuláciách s tímom New York Rangers, ktorý o neho prejavil záujem. Friedman verí, že ak Sabres budú mať na výber, tak nakoniec Eichel nezakotví vo „Veľkom jablku“, pretože jeho súčasný zamestnávateľ má iné preferencie. Záujem pritom bude veľký aj z iných strán ligovej mapy.

„Musíte myslieť na Boston, ale majú potrebné aktíva? Nikto netúži po centrovi viac ako Columbus, ale opäť, majú to, čo chce Buffalo? Philadelphia by to mohla mať. Anaheim bojoval o Pierre-Luca Duboisa a má potrebné aktíva. Los Angeles určite tiež. Dáva im to zmysel, ale Ottawe tiež. Aj Montreal by mohol byť v hre. Bude tam aj vážny záujemca, o ktorom nepremýšľame,“ poznamenal Friedman.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 05. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL