U Coyotes sa očakávajú ďalšie zmeny. Odíde Phil Kessel?

Generálny manažér Arizony Bill Armstrong odolal pred prestupovou uzávierkou robeniu zmien, pretože veril, že jeho mužstvo má na play-off. Po sezóne, v ktorej do bojov o Stanleyho pohár nepostúpilo, netrvalo dlho, kým došlo k významnej zmene. A ďalšie by mohli prísť.

Coyotes sa len deň po skončení sezóny rozlúčili s hlavným trénerom Rickom Tocchetom. To by mohol byť len jeden z viacerých krokov, ktorými by sa vedenie organizácie z Glendale pokúsilo o vytvorenie mužstva schopného vrátiť sa do play-off.

„Budú tam zmeny. Keď sa nedostanete do play-off, v NHL ich očakávate,“ povedal útočník Christian Fischer.

Arizona má množstvo hráčov, z ktorých môžu byť neobmedzení voľní hráči. Niklas Hjalmarsson už naznačil, že by mohol zavesiť korčule na klinec. Potom sú tu brankár Antti Raanta, obrancovia Alex Goligoski, Jason Demers a Jordan Oesterle, útočníci Derick Brassard, Conor Garland, John Hayden a Michael Bunting.

Otáznik visí aj nad budúcnosťou hviezdneho Phila Kessela, ktorý v 56 zápasoch zaznamenal 43 bodov za 20 gólov a 23 asistencií. V budúcom ročníku by však podľa Elliottea Friedmana zo Sportsnet mohol obliekať dres iného tímu.

„Kessel má dostať v budúcej sezóne bonus 5 miliónov dolárov a potom bude ešte dostávať plat vo výške jedného milióna dolárov. Coyotes potrebujú draftové voľby a mladé nádeje. On bol v prvej 30 medzi strelcami. Dáva to zmysel,“ poznamenal zámorský odborník.

Tridsaťtriročný Američan sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom v roku 2022. Coyotes by jeho výmenu mohli zatraktívniť tým, že by si ponechali časť jeho platu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 05. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL