Uvidíme Patricka Marleaua hrať aj v budúcej sezóne?

Mnoho ľudí si všimlo u Patricka Marleaua herný úpadok, no skúsený útočník nie je ani v 41 rokoch pripravený vzdať sa hrania. Stále verí, že má čo ponúknuť aj na úrovni NHL.

„Cítim, že toho môžem odovzdať ešte veľa,“ povedal Marleau. „Chcem zažiť skutočne dobrú sezónu v budúcom ročníku.“

Marleau priznal, že ešte nehovoril o možnom predĺžení spolupráce s generálnym manažérom San Jose Sharks Dougom Wilsonom, no urobí tak čoskoro.

V tejto sezóne, v ktorej prekonal ligový rekord Gordieho Howea v počte odohraných zápasov, zaznamenal len štyri góly a päť asistencií v 56 stretnutiach. S tým nebol spokojný.

„Zažil som kvôli tomu niekoľko nocí bez spánku, ale teším sa na to, ako na to zareaguje v budúcej sezóne,“ povedal Marleau. „Bola to ťažká, náročná sezóna.“

Wilson vyjadril radosť z toho, že Marleau vytvoril nový ligový rekord v drese Sharks, no nechcel garantovať, že s ním podpíše zmluvu aj pre budúci ročník. Naposledy s ním podpísal ročnú zmluvu s minimálnym možným platom 700 000 amerických dolárov.

„Bude čas, kedy budeme mať tieto konverzácie. Veci teraz resetujeme. Naznačilo to už množstvo mladíkov, ktorým sme dali v tejto sezóne príležitosť,“ poznamenal Wilson.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 05. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL