Colorado rozhodlo o Prezidentovej trofeji. Spoznali sme posledné dve série

Vo štvrtok sa v NHL odohrali tri zápasy, z ktorých ten najdôležitejší sa odohral medzi Coloradom a Los Angeles. Dal nám totiž odpoveď na to, kto sa stane najlepším tímom základnej časti.

Odporúčame:
AHL: Jurčo zahviezdil pri návrate do akcie + video

COL - LAK 5:1

Colorado je najlepším tímom základnej časti

Colorado po góle Seana Walkera po 20 minútach prehrávalo 0:1, no potom strelilo päť gólov v druhej tretine a Los Angeles zdolalo 5:1, aby si zaistilo tretiu Prezidentovu trofej v klubovej histórii a prvú od ročníka 2000/01. Divízny titul získalo už po 12-krát. Ako najlepší tím základnej časti sa v prvom kole play-off stretne so St. Louis, kým Vegas si zmeria sily s Minnesotou. „Zisk Prezidentovej trofeje pre nás znamená mnoho. Keď sa chcete v play-off dostať tam, kam sa chceme dostať my, musíte hrať skutočne dobre, mať nejaké to šťastie a získať si výhodu domáceho ľadu,“ poznamenal tréner Jared Bednar. Tyson Jost sám otočil stav dvoma gólmi, po ňom sa do streleckej listiny zapísali ešte aj Pierre-Edouard Bellemare, Joonas Donskoi a Andre Burakovsky, ktorý pridal aj asistenciu. Dve si pripísali Mikko Rantanen a Conor Timmins. K piatej výhre v sérii pomohol aj Jonas Johansson, ktorý urobil 21 zákrokov. Jeho náprotivok, Troy Grosenick, kryl 38 striel. Kings sa rozlúčili so sezónou s päťzápasovou sériou prehier. Útočník Avalanche Nathan MacKinnon nehral v štvrtom zápase z posledných piatich pre zranenie dolnej časti tela.

Odporúčame:
Video: Ryan Graves vs. Brendan Lemieux (bitka)

Hviezdy duelu: 1. T. Jost, 2. A. Burakovsky, 3. M. Rantanen (všetci COL)

STL - MIN 7:3

Blues strelili sedem gólov po sebe, aby otočili duel proti Wild

St. Louis prehrávalo už 0:3, no od druhej tretiny strelilo sedem gólov po sebe, aby zdolalo Minnesotu 7:3. Po dva góly dosiahli Brayden Schenn, David Perron a Jordan Kyrou, jeden Zach Sanford. Perron pridal aj asistenciu, Mike Hoffman ich nazbieral tri. K tretej výhre v sérii pomohol aj Jordan Binnington, ktorý zastavil 17 striel. V prvej tretine ho prekonali Nico Sturm, Ryan Suter a dvojbodový Marcus Foligno. Kaapo Kahkonen urobil 20 zákrokov a Wild prehrali s Blues druhý zápas po sebe. Tí už pomaly myslia na súboj s Avalanche. „Keď budeme korčuľovať a hrať do tela, myslím si, že im urobíme veľa problémov. Či je to napádaním alebo bránením, keď hráme našu hru a nepomáhame im chybami, tak im vieme skomplikovať život a vieme nájsť spôsoby, ako ich zdolať. To musíme robiť, na to sa budeme aj koncentrovať. Vieme, že majú veľa talentu. Pracujú tvrdo a bude to pre nás vzrušujúca výzva,“ poznamenal kapitán Ryan O'Reilly.

Folingo si pred gólom spracoval puk hruďou:


Hviezdy duelu: 1. D. Perron, 2. B. Schenn, 3. M. Hoffman (všetci STL)

CGY - VAN 4:1

Calgary zdolalo Canucks

Elias Lindholm a Matthew Tkachuk zaznamenali po góle a asistencii, aby Calgary zdolalo Vancouver 4:1. Rasmus Andersson a Andrew Mangiapane tiež skórovali, kým Jacob Markström urobil 24 zákrokov vo svojom 14. štarte po sebe. Ako jediný ho pokoril Matthew Highmore, ktorý otvoril skóre zápasu. Thatcher Demko urobil 24 zákrokov a Canucks prehrali deviaty zápas z posledných 11.

Demkov skvelý zákrok proti Kylingtonovi:


Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk, 2. J. Gaudreau, 3. E. Lindholm (všetci CGY)

Odporúčame:
Poznáme rozpis všetkých sérií 1. kola play-off




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 05. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL