Rozhodlo predĺženie: Chára sa po prvom zápase proti Bruins v play-off tešil

Connor McDavid si vo svojom poslednom zápase základnej časti ešte rozšíril bodové konto, no začalo nám už aj play-off. Úspešne do neho vstúpil Washington aj so Zdenom Chárom v zostave.

Neprehliadnite:
Sekcia play-off 2021 - série, pavúk...

Východná divízia

WASHINGTON - BOSTON 2:1 PP (stav série: 1-0)

Washington v otváracom zápase série prvého kola play-off proti Bostonu dvakrát vyhrával, no zakaždým len o gól, čo sa súperovi podarilo dohnať. Do tretice to však už nebolo možné, pretože Nic Dowd strelil rozhodujúci gól v piatej minúte predĺženia. Z výhry 3:2 sa tak tešil aj Zdeno Chára, ktorý nastúpil proti svojim bývalým spoluhráčom už aj v play-off. Prvý gól vyraďovacích bojov strelil Tom Wilson, na ktorého reagoval ešte v prvej tretine Jake DeBrusk. Brenden Dillon obnovil vedenie v strede druhej tretiny, no ešte do jej konca využil presilovku na vyrovnanie Nick Ritchie. Tretia tretina bola bezgólová, no Justin Schultz v nej trafil tyčku. Nie všetko bolo pre Washington ružové – Vítek Vaněček kryl tri strely zo štyroch predtým, ako sa zranil. Od 14. minúty chytal veterán Craig Anderson, ktorý zastavil 21 striel. Vo veku 39 rokov a 359 dní sa stal štvrtým najstarším brankárom NHL s víťazstvom v play-off a u Capitals prekonal rekord Mikea Liuta (34 rokov, 110 dní). Ligový rekord drží od roku 1928 Lester Patrick (44 rokov, 99 dní). Tuukka Rask predviedol 29 zákrokov. Raz ho ohrozil aj Chára, ktorý absolvoval niečo cez 19 minút. Pripísal si aj plusový bod, predviedol jeden blok a tri bodyčeky. Zápas číslo dva sa odohrá opäť v hlavnom meste Spojených štátov. Naplánovaný je na pondelok.

Odporúčame:
Washingtonu sa v prvom zápase play-off zranil brankár + video

Dowd tečoval strelu Oshieho a rozhodol o výhre:


Peter Laviolette, tréner Capitals: „Andy (Craig Anderson) sa ocitol v ťažkej pozícii, ale on dokázal na tieto situácie reagovať v podstate v celej kariére. Bol tam pre nás, keď sme ho potrebovali. Skutočne zosobňuje koncept každodennej tvrdej práce, pri ktorej ste pripravení, keď dostanete šancu. U neho to presne platilo.“

Bruce Cassidy, tréner Bruins: „Naša ofenzívna hra nebola tam, kde sme ju dnes potrebovali mať. Myslím si, že to našim presilovkám nešlo. Prešlo to aj do hry piatich proti piatim. Neboli sme ofenzívne dostatočne dobrí. Nehralo sa proti nám dostatočne ťažko.“


Hviezdy duelu: 1. N. Dowd, 2. C. Anderson, 3. B. Dillon (všetci WSH)

Základná časť - Severná divízia

EDMONTON - VANCOUVER 1:4

Connor McDavid ukončil sezónu so 105 bodmi, keď zaznamenal ešte jeden bod pri prehre Edmontonu 1:4 s Vancouverom. Prihrával na otvárací gól Adama Larssona, po ktorom sa do listiny strelcov zapisovali len hostia. Na 1:1 vyrovnal v oslabení Bo Horvat a zvrat zakončil Matthew Highmore, ktorý neskôr pridal ešte jeden gól. Strelecky sa presadil aj Travis Boyd, kým J.T. Miller nazbieral dve asistencie a Thatcher Demko kryl 31 striel. Jeho náprotivok, Mikko Koskinen, urobil 37 zákrokov. Oilers sa do zostavy vrátil po 35 zápasoch obranca Slater Koekkoek. Tím z Alberty sa teraz môže pripravovať na play-off, v ktorom už v stredu narazí na Winnipeg. Canucks ešte odohrajú tri zápasy proti Calgary.

Hviezdy duelu: 1. M. Highmore, 2. T. Demko, 3. B. Horvat (všetci VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 19:07 0 0 0 +1 0 1 3



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 05. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL