MacLellan hovoril o budúcnosti Cháru i Fehérváryho. Jeho slová potešia

Generálny manažér tímu Washington Capitals, Brian MacLellan, sa vyjadril k budúcnosti dvoch slovenských obrancov, ktorí v tejto sezóne pôsobili v jeho organizácii.

Svoju prvú sezónu v tíme z hlavného mesta Spojených štátov amerických má za sebou Zdeno Chára. Ten má už 44 rokov, a tak je zrejmé, že sa po skončení sezóny objavujú otázniky nad jeho budúcnosťou.

Trenčiansky rodák už avizoval, že sa o tom, či bude pokračovať v kariére, rozhodne neskôr spolu s rodinou. Ak by sa však rozhodol pokračovať, nie je vylúčené, že ho opäť uvidíme v drese Capitals. Generálny manažér je tomu otvorený.

„Nie je si istý, či to chce. Hral za nás skvelo. Bol veľkou posilou. tretí obranný pár s ním a Nickom Jensenom bol v celej sezóne silný. Počkáme si, kým sa s ním porozprávame a zistíme, čo je v jeho plánoch. Potom sa rozhodneme v otázke predĺženia zmluvy,“ povedal MacLellan.

Mnoho ľudí radilo medzi dôvody neúspechu Capitals v prvom kole play-off aj starnúcu zostavu, ktorej vekový priemer bol 29,7 roka. Preto MacLellan čelil otázkam, či nie je čas mužstvo omladiť. Jediná nádej, ktorú vidí ako vhodnú pre nasadzovanie v sezóne 2021/22, nás poteší. Je to Martin Fehérváry.

„Myslím si, že Martin je pripravený. Myslím si, že je pripravený byť tu trvalým hráčom. Ako vysoko sa dostane v zostave, je len na ňom. Myslím, že počítame s tým, že bude hrať hneď od začiatku a následne to budeme dolaďovať,“ skonštatoval MacLellan.

Fehérváry je ľavorukým obrancov, ktorých majú Capitals aktuálne pod zmluvou troch – Dmitriho Orlova, Brendena Dillona a Michala Kempného. Dvadsaťjedenročný bratislavský rodák si zahral za Capitals už v minulej sezóne. Tú aktuálnu strávil celú len v AHL.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 05. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL