Rask musel striedať. Nebolo to však pre výkonnosť

Tím Boston Bruins prehrával po dvoch tretinách pondelkového zápasu proti Islanders 2:4 a do tretej tretine vstúpil s Jeremym Swaymanom v bráne. Tuukka Rask však nebol vystriedaný len preto, že inkasoval štyri góly zo 16 striel.

Po zápase, ktorý vyhral newyorský tím nakoniec pomerom 5:4, aby sa ujal vedenia v sérii 3:2 na zápasy, tréner Bruins Bruce Cassidy povedal, že rozhodnutie stiahnuť z brány Raska súviselo aj s jeho zdravotnými komplikáciami.

„Bola tam určitá údržba, ktorá sa musela urobiť. Nebol v 100-percentnom stave. Nebol sám sebou. Mohol byť späť v bráne, no urobili sme rozhodnutie, že ho do nej nevrátime,“ poznamenal Cassidy pre ESPN.

Rask vynechal pondelkové dopoludňajšie rozkorčuľovanie a počas play-off sa vyrovnáva s nešpecifikovanými zdravotnými problémami. Zápas pre ne nevynechal. Priznal ich ešte pred štartom druhého kola.

„Chytávam, takže je to v poriadku. Nie je to také dobré, aké by som chcel, aby bolo, no chytám a trénujem. Chodím na ľad. Na tom záleží,“ povedal Rask pre The Greg Hill Show. Pred pondelkom kryl v play-off 93,5 % striel. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 06. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL