Tímový hráč: Hviezdny MacKinnon je ochotný dať Avalanche opäť zľavu

Hviezdny útočník Colorada Nathan MacKinnon si uvedomuje, že jeho súčasná zmluva je veľmi výhodná pre jeho tím a že keby sa vybral cestou premosťovacej zmluvy, tak by na tom finančne mohol byť teraz lepšie. Neľutuje však, že nakoniec uprednostnil dlhodobú zmluvu s platom 6,3 milióna dolárov ročne.

„Bol som vtedy len nadšený z toho, že v takom mladom veku budem zarábať také peniaze. Samozrejme, teraz je to dosť priateľská zmluva pre tím, ale v tom čase som mal takú hodnotu. Nemám žiadne výčitky,“ povedal MacKinnon pre Forbes.

MacKinnon nepochádza z bohatej rodiny a cíti sa „veľmi požehnane“, že už teraz má viac ako dosť peňazí na dôchodok. Peniaze nebudú prioritou ani pri rokovaniach o novej zmluve. Tá aktuálna mu vyprší po sezóne 2022/23.

„Pri mojej budúcej zmluve prijmem opäť menej peňazí, pretože chcem víťaziť s týmto mužstvom,“ skonštatoval MacKinnon.

To je výborná správa pre Avalanche. Tí tak budú mať väčšiu flexibilitu na udržanie konkurencieschopného mužstva, ktoré v tomto roku získalo Prezidentovu trofej. Pomohlo im to už pri jednaniach o novej zmluve s Mikkom Rantanenom. Teraz končia zmluvy aj Philippovi Grubauerovi, Gabrielovi Landeskogovi, Brandonovi Saadovi či Calemu Makarovi. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 06. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL