Peter Cehlárik nevylučuje návrat do NHL

Peter Cehlárik má za sebou vydarené majstrovstvá sveta v drese slovenskej reprezentácie, na ktorých dokonca získal ocenenie pre najlepšieho útočníka turnaja. V kombinácii s vydarenou sezónou vo Švédsku by mu to mohlo znova otvoriť dvere do NHL.

Slovenský útočník v drese Leksandu vyprodukoval 20 gólov a 20 asistencií v 45 dueloch, aby bol so 40 bodmi 11. najproduktívnejším hráčom SHL. Na svetovom šampionáte potom nazbieral 11 bodov (5+6) v ôsmich stretnutiach.

Cehlárik stále nemá podpísanú zmluvu pre budúci ročník a hoci má o jeho služby záujem aj Avangard Omsk z KHL, nevylučuje ani návrat do Severnej Ameriky, v ktorej pôsobil medzi sezónami 2016/17 a 2019/20. Počas toho obdobia odohral aj 40 duelov NHL so ziskom 11 bodov (5+6).

„Záujem je cítiť aj spoza mora, ale proces bude trošku dlhší. Práva na mňa má stále Boston. Uvidíme, ako sa to vyjasní a ako sa rozhodnem. Trh s voľnými hráčmi a veci v NHL sú posunuté. Verím, že pokiaľ bude reálna šanca mať príležitosť v tíme NHL, dáme to dohromady. Čím skôr budem vedieť viac, tým lepšie. Aj preto, že záujem zo strany Omska je,“ povedal Cehlárik pre SZĽH.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 06. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL