Černák je cennou súčasťou mužstva, tvrdí Cooper pred dôležitým duelom

Tím Tampa Bay Lightning je známy pre svoju ofenzívnu hru a schopnosť strieľať góly. Pri hráčoch, ako sú Steven Stamkos, Nikita Kučerov či Brayden Point, sa tomu nemožno čudovať. Úspech tímu však v skutočnosti začína v obrane, ktorej pevnou súčasťou je aj Erik Černák.

Hráči ako on či David Savard sú veľmi dôležitými členmi obrany, prezentujú sa tvrdosťou a pracovitosťou, ktorá prináša svoje ovocie. Pokiaľ ide o tvrdosť, slovenský obranca ju potvrdil v treťom zápase série proti Caroline, v ktorom súperovi znepríjemnil život deviatimi bodyčekmi. V ďalšom stretnutí pomohol k vedeniu 3:1 na zápasy asistenciou.

„Je ako skala, odkedy sme ho získali. Neustále robí kroky a ťažko sa proti nemu hrá. Tie bodyčeky sú toho dôkazom,“ povedal hviezdny obranca Victor Hedman.

„Hrá mužský hokej. Dokáže korčuľovať, má zručnosti. No, je aj fyzickou prítomnosťou. Keď dokážete ukončiť akcie súpera tak ako on, keď dokážete tak posúvať puky, tak ste jednoducho cennou súčasťou mužstva. On ňou je,“ skonštatoval tréner Jon Cooper.

Tampa Bay sa bude v utorok pokúšať uzavrieť sériu proti Hurricanes a opäť sa bude spoliehať aj na služby dvadsaťštyriročného rodáka z Košíc. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 06. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL