Poznáme nomináciu na Norrisovu trofej. Kto bude najlepším obrancom?

Ocenenie pre najlepšieho obrancu sezóny 2020/21, Norrisova trofej, skončí tento rok v rukách jedného z trojice finalistov, ktorých mená v stredu zverejnila oficiálna stránka kanadsko-americkej NHL.

CALE MAKAR, COLORADO AVALANCHE

Dvadsaťdvaročný Makar je vo svojej druhej sezóne v NHL a v 44 stretnutiach vyprodukoval osem gólov a 36 asistencií. Z obrancov mal najlepší bodový priemer. V priemere hrával niečo cez 24 minút na zápas. Vlani získal Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika ročníka.

ADAM FOX, NEW YORK RANGERS

O rok starší Fox má za sebou takisto druhú sezónu v lige. V 55 zápasoch strelil päť gólov a pridal 42 asistencií. Nazbieral aj 19 plusových bodov a 102 blokov. V priemere hrával skoro 25 minút na zápas.

VICTOR HEDMAN, TAMPA BAY LIGHTNING

Tridsaťročný Hedman je nominovaný na ocenenie piatykrát v kariére a v roku 2018 ho aj získal. V tomto ročníku zaznamenal deväť gólov a 36 asistencií v 54 dueloch. V priemere hrával 25 minút na zápas a pripísal si aj päť plusových bodov.

Meno víťaza trofeje, ktorá sa udeľuje už od roku 1954, sa dozvieme niekedy počas tretieho kola play-off alebo finále Stanleyho pohára.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 06. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL