Dočkáme sa Tkachuka v drese, ktorý nosil aj jeho otec?

Útočník Matthew Tkachuk je jedným z kľúčových hráčov tímu Calgary Flames, no nie je vylúčené, že sa z kanadského tímu v nie tak vzdialenej budúcnosti poberie inam.

Dvadsaťtriročný Američan má zmluvu s „cap-hitom“ 7 miliónov amerických dolárov platnú do konca sezóny 2021/22 a potom bude môcť byť obmedzeným voľným hráčom.

Už v budúcom lete by sa však mohol Tkachuk pripojiť k tímu St. Louis Blues, o čom hovoril miestny novinár Jeremy Rutherford z The Athletic.

„Môžete hovoriť o tom, že hráči chcú hrávať za tímy z ich domovských miest. Okolo Tkachukovcov som trávil tonu času, bol som v ich dome niekoľkokrát. Títo ľudia žijú a dýchajú pre St. Louis, milujú ho. Stále tam žijú, usadili sa tam. Už len sledovaním a rozprávaním s Matthewom počas rokov, aj pred jeho draftovaním Calgary, tvrdil, že by miloval hranie za St. Louis,“ poznamenal Rutherford.

„Toto nie je situácia, pri ktorej by stále bol v Calgary a rozprával ľuďom, že by chcel odtiaľ odísť a že chce hrať radšej za St. Louis. Vôbec to tak nie je. Pred príchodom do Calgary však z neho vyžarovalo, že by jedného dňa chcel hrať doma. Myslím si, že ak tá príležitosť príde, či už cez trh s voľnými hráčmi alebo výmenu, pravdepodobnejšie cez budúce leto, nie toto, tak sa jej chopí a neváhal by ani chvíľu. Rád by hral za St. Louis Blues.“

Tkachukov otec Keith pôsobil v St. Louis od sezóny 2001/02 do sezóny 2006/07 a po krátkej zastávke v Atlante sa k Blues vrátil a nakoniec v ich drese odohral aj svoju poslednú sezónu kariéry (2009/10).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 06. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL