Rask potrebuje operáciu. Čaká ho dlhá absencia

Ukázalo sa, že Tuukku Raska trápili v play-off väčšie komplikácie, ako sa podľa vyjadrení počas série proti Islanders mohlo zdať. Brankár Bostonu chytal napriek poškodenej chrupavke v bedrovom kĺbe, s ktorým musí ísť na operáciu. Zotavovať sa bude až do januára alebo februára.

„Bolo to ťažké. Mal som to celý rok. Dúfajme, že zotavovanie pôjde dobre a budem pripravený zahrať si hokej v nejakom bode budúceho roka,“ povedal Rask.

Rask si myslí, že k zranenie prišiel ešte počas série proti Caroline v minuloročnom play-off. Časom sa jeho stav opotrebením zhoršil a týždeň nemohol poriadne chodiť, čo spôsobilo jeho absenciu v základnej časti.

Tridsaťštyriročný Fín, ktorý sa v lete môže stať neobmedzeným voľným hráčom, tiež povedal, že ešte nie je pripravený ukončiť kariéru a chcel by v budúcej sezóne chytať v NHL. Nechce si však obliecť iný dres, ako ten, čo nosil v celej kariére.

Ak by ho však Bruins nechceli, jeho kroky by pravdepodobne viedli do Európy. „Možno pôjdem domov a budem chytať vo Fínsku. Som tam spoluvlastníkom. Kto vie?“ poznamenal Rask, ktorý mal v základnej časti 91,3% úspešnosť zákrokov a v play-off si ju zlepšil na 91,9 %.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 06. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL