Kde by mohol v lete zakotviť Vince Dunn?

Je možné, že Vince Dunn má za sebou posledný zápas v drese St. Louis Blues. Minulý týždeň Elliotte Friedman zo Sportsnet informoval, že mladý obranca láka záujem medzi ostatnými tímami. Kam by nakoniec mohli viesť jeho ďalšie kroky?

Toto nie je prvýkrát, čo sa meno Dunna začalo objavovať v špekuláciách o výmene. Ešte v januári Jeremy Rutherford z The Athletic informoval, že sa ho Blues snažia vymeniť, pričom ich primárnym cieľom bolo získať voľbu v prvom kole draftu.

Blues si nakoniec hráča udržali do konca sezóny, no budú mať problém udržať si ho aj do ďalších rokov. Jeho ročná zmluva s platom 1,875 milióna amerických dolárov končí a hoci bude len obmedzeným voľným hráčom, má aj právo prihlásiť sa na arbitráž.

St. Louis pritom musí ešte riešiť aj budúcnosť hráčov, ako sú Jaden Schwartz, Mike Hoffman, Tyler Bozak, Robert Thomas a Jordan Kyrou. Na expanznom drafte by si pritom mohli chrániť Toreyho Kruga, Justina Faulka a Coltona Parayka, čo by zvýšilo šance, že by nakoniec o neho prišli bez náhrady.

Dunn by zrejme chcel dvojnásobok svojho platu a dlhodobú zmluvu. Pre niektoré tímy by mohol byť dostupnou voľbou. Friedman nenaznačil, ktoré tímy telefonujú St. Louis so záujmom, no Lyle Richardson z The Hockey News vybral také, ktoré majú miesto v rozpočet a mohli by si chcieť vylepšiť obranu.

Podľa neho by tak medzi potenciálnymi záujemcami mohli byť Buffalo Sabres, Chicago Blackhawks, Detroit Red Wings, Los Angeles Kings, Ottawa Senators a Winnipeg Jets. Blues by stále mohli chcieť získať voľbu v prvom kole draftu, no mohli by cenu znížiť, pretože si uvedomujú, že by ho mohli stratiť cez expanzný draft. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 06. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL