Evans by sa mohol vrátiť počas semifinále. Tatar stále mimo základu

Obrancovia Jeff Petry a Jon Merrill, ako aj útočník Jake Evans, sú stále mimo hru pre zranenia, no odcestovali s tímom Montreal Canadiens do Las Vegas, kde sa odohrajú prvé dva zápasy semifinálovej série.

Hlavný tréner „Habs“ Dominique Ducharme ešte v piatok povedal, že si nie je celkom istý tým, že niektorí z trojice hráčov bude hrať v pondelkovom zápase číslo jeden. Všetci traja by sa však v dohľadnej budúcnosti mohli vrátiť.

V sobotu Ducharme hovoril o stave Evansa, ktorý utrpel otras mozgu pri zákroku Marka Scheifeleho v otváracom zápase série druhého kola proti Winnipegu.

Evans skôr počas týždňa začal s cvičením v posilňovni, a keďže sa po niekoľkých tréningových jednotkách cítil dobre, v piatok a sobotu si individuálne už aj zakorčuľoval. Tiež nepociťoval žiadne problémy, a tak kormidelník očakáva, že by mohol byť pripravený hrať do troch až štyroch dní. Nič však tím nechce v zotavovaní podceniť.

Sobotný tréning naznačil, ako by mohli vyzerať formácie v otváracom zápase semifinále. Naznačil aj to, že slovenský útočník Tomáš Tatar vynechá siedmy zápas po sebe. Ducharme ho stále necháva trénovať v piatom útoku, kde ho doplnili Frolík a Belzile.

Prvé štyri útočné formácie vyzerali takto: Lehkonen-Danault-Gallagher, Toffoli-Suzuki-Caufield Byron-Kotkaniemi-Anderson, Armia-Staal-Perry. Prvé tri obranné páry nasledujúco: Chiarot-Weber, Kulak-Edmundson, Romanov-Gustafsson. Extra pár vytvorili Ouellet a Fleury. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 06. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL