Pacioretty sa koncentruje na Stanleyho pohár, nie na Canadiens

Jedným zo zaujímavých príbehov semifinálovej série medzi Vegas a Montrealom bude prítomnosť útočníka Golden Knights Maxa Paciorettyho. Ten bude čeliť tímu, ktorému robil niekoľko rokov kapitána.

Tridsaťdvaročný Američan bol vymenený do Vegas 9. septembra 2018 za draftovú voľbu, Nicka Suzukiho a Tomáša Tatara. Pred sériou proti Canadiens má chladnú hlavu a žiadne dodatočné emócie si nepripúšťa. Na myslí má len tímový cieľ.

„Nemyslím si, že to robí nejaký rozdiel, proti komu v play-off hráte. Musíte sa ku každému zápasu stavať rovnako. Mali sme dve emocionálne série a predpokladám, že táto bude rovnaká proti veľkému a silnému tímu, s ktorým sme ešte nehrali,“ povedal Pacioretty.

„Nie je tam žiaden rozdiel v tom, či hráte proti svojmu prvému tímu v lige alebo proti tímu, za ktorých ste v minulosti hrávali. V play-off sú všetky zápasy rovnaké a musíte k nim všetkým pristupovať rovnako.“

Pacioretty odohral dokopy za Montreal desať sezón, počas ktorých päťkrát dosiahol na métu 30 gólov a v ročníku 2013/14 si vytvoril osobné maximum s 39 gólmi. Canadiens ho draftovali v roku 2007 z 22. miesta.

„Zažil som veľa zábavy a úspechov v Montreale aj vo Vegas. Žijete tam dva odlišné životy. Žijete v dvoch rozdielnych krajinách, je tu iné počasie a môžete tu robiť odlišné aktivity. Tu si trénujem v hokeji svoje deti. Tie boli v Montreale mladšie a neviem, ako by som to tam zvládal,“ poznamenal Pacioretty.

„Znie to, že život vo Vegas je omnoho ľahší ako v Montreale, ale zažil som veľa skvelých rokov aj tam. Zažil som tam úspechy. Som spokojný s tým, aké výkony som tam podával, a rovnaká vec platí aj tu vo Vegas. Či ste pod mikroskopom alebo nie, kladiete na seba rovnaký tlak. Všetci najlepší hráči to robia a ja nepovažujem vonkajší ruch za dodatočný tlak.“

Série medzi Vegas a Montrealom začína v pondelok. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 06. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL