Hurricanes dali Hamiltonovi povolenie rokovať s inými klubmi

Tím Carolina Hurricanes zrejme nie je celkom optimistický, pokiaľ ide o jeho šance na udržanie hviezdneho obrancu Dougieho Hamiltona. Elliotte Friedman zo Sportsnet informuje, že potenciálnemu neobmedzenému voľnému hráčovi umožnil diskusie s ostatnými klubmi.

Rodák z Toronta, ktorý vo štvrtok oslávi 28. narodeniny, by si tak mohol nájsť nového zamestnávateľa a Hurricanes by potenciálne mohli ešte pred otvorením trhu vymeniť jeho práva, aby získali aspoň niečo.

Vlani Carolina za Joela Edmundsona získala pri rovnakom scenári voľbu v 5. kole draftu. Tú získal aj Winnipeg, keď v roku 2019 urobil to isté s Kevinom Hayesom.

Stále však nie je úplne vylúčená ani alternatíva, že Hamilton predĺži s Carolinou spoluprácu. Toto rozhodnutie vedenia tímu podľa Friedmana umožní aj hráčovi vidieť, na čom je a ak by sa mu nepáčili ponuky ostatných tímov, mohol by sa rozhodnúť zostať v Raleigh.

Hamilton zaznamenal v 55 zápasoch tejto sezóny 42 bodov a v každej z posledných štyroch sezón dostal hlasy na Norrisovu trofej. V júli mu vyprší zmluva s „cap-hitom“ 5,75 milióna amerických dolárov a očakáva sa významný nárast jeho platu. Emily Kaplanová z ESPN verí, že by na trhu mohol získať ročný plat okolo 8,5 milióna amerických dolárov.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 06. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL