Bude cieľom Winnipegu v lete obranca do prvého páru?

Tím Winnipeg Jets by sa mohol v lete pokúsiť získať nejakú veľkú rybu cez výmenu alebo trh s voľnými hráčmi. Mohol by ňou byť špičkový obranca? Na túto otázku odpovedal Ken Wiebe zo Sportsnet.

Kanadský novinár si myslí, že prioritou pre Jets je nájsť si nového obrancu do prvého páru, no to nie je ľahký cieľ, keďže nebývajú tak často k dispozícii a ak áno, tak je o nich typicky veľký záujem a tímy sa musia vyrovnávať s veľkou konkurenciou.

Tento rok by na trh mohol vstúpiť napríklad Dougie Hamilton z Caroliny. Jeho hodnota by sa však vplyvom trhu mohla vyšplhať na hranicu cez 8 miliónov amerických dolárov.

„O jeho služby bude veľký boj, čo znamená, že tímy pravdepodobne budú musieť vynaložiť prémiové peniaze, aby ho získali. Jets majú trochu väčšiu flexibilitu v platovom rozpočte, ale tiež budú rásť platy Pionka a Coppa,“ poznamenal Wiebe.

„S Villem Heinolou a Dylanom Sambergom pripravenými na NHL zostáva pridanie jedného špičkového obrancu prioritou. Ak by Jets prišli o obrancu v prospech Seattlu, potom by sa veľmi reálnou možnosťou stalo aj privedenie dvoch hráčov cez výmenu alebo trh s voľnými hráčmi.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 06. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL