Oilers a Nugent-Hopkins opäť začali medzi sebou komunikovať

V ostatných týždňoch to vyzeralo tak, že došlo medzi tímom Edmonton Oilers a útočníkom Ryan Nugent-Hopkinsom k rozkolu, keď obe strany úplne prestali rokovať o novej zmluve. Momentálne sú však údajne opäť pri jednom stole.

Hoci to už pomaly nevyzeralo ako pravdepodobné, Elliotte Friedman zo Sportsnet informoval, že obe strany obnovili rokovania o novej zmluve. K nej vraj mali blízko už skôr počas sezóny, no situácia sa počas jej priebehu zhoršila.

Teraz o návrate k rokovaniam informuje aj Kurt Leavins z denníka Edmonton Journal, podľa ktorého hráčov agent Rick Valette a generálny manažér Ken Holland momentálne riešia zníženie výšky ročného platu výmenou za dlhšiu zmluvu.

„Niekedy je dĺžka zmluvy dôležitejšia ako veľké doláre. Ak by situácia nevyšla podľa predstáv, klub z nej môže vycúvať skoršie. V tomto prípade je podľa mňa lepšie, aby si klub ušetril doláre pre inú pozíciu v zostave výmenou za o trochu dlhšiu zmluvu,“ poznamenal Leavins.

„Pamätajte na to, že v NHL sa bude vyrovnávať so stagnujúcim platovým stropom ešte zopár rokov, no keď zmluva Nugent-Hopkinsa vstúpi do jej záverečnej fázy, strop bude opäť uvoľňovaný. Z dlhodobého hľadiska by tak 5,25 až 5,75 miliónov dolárov ročne malo relatívne malý vplyv.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 06. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL