Tatar medzi top voľnými hráčmi. Toto je u neho červená vlajka, tvrdí odborník

Slovenský útočník Tomáš Tatar z tímu Montreal Canadiens síce momentálne nehráva, no stále patrí medzi najväčšie ryby, ktoré by sme mohli uvidieť na trhu s voľnými hráčmi počas tohto leta.

Adam Gretz z NBC Sports ho nedávno zaradil do rebríčka najlepších neobmedzených voľných hráčov roka, v ktorom spomedzi korčuliarov obsadil pekné 10. miesto.

„Je to jeden z najlepších hráčov ligy, čo sa týka pozičnej hry, s fantastickými podstatnými číslami v hre pri mantineloch. Pravdepodobne je lepším hráčom, ako si uvedomujete,“ poznamenal Gretz.

Tatar padol do oka aj novinárovi so 40-ročnou praxou, Jimovi Mathesonovi. Ten naznačuje, že potenciálni záujemcovia o služby Slováka si musia dávať na jednu vec pozor.

„Tatar je podľa všetkého obľúbený, tvrdo pracujúci krídelník, ktorý v základnej časti zbiera body. Dokáže vás dostať do play-off, no nehrá za Montreal (odohral päť duelov z 12), čo je červená vlajka. Počas posledných 24 dueloch play-off zaznamenal 5 bodov,“ poznamenal Matheson.

Pokiaľ ide o Gretzov rebríček, na jeho čele je Alex Ovečkin napriek tomu, že neočakáva jeho odchod z Washingtonu. Nasledujú ho Dougie Hamilton, Gabriel Landeskog, Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins, Blake Coleman, David Krejčí, Jaden Schwartz, Kyle Palmieri. Po Tatarovi nasledovali Brandon Saad, Zach Hyman, Tyson Barrie, Phillip Danault a Paul Stastny.

Medzi brankármi sa do čela dostal Tuukka Rask, hoci ten by rád pokračoval v Bostone. Po ňom nasledovali Philipp Grubauer, Chris Driedger, Linus Ullmark a Frederik Andersen. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 06. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL