Je to definitívne: Marinčin opúšťa zámorie

Správy spred niekoľkých dní sa potvrdili. Slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý sa v júli stane v NHL neobmedzeným voľným hráčom, spojí svoju najbližšiu budúcnosť s tímom HC Oceláři Tŕinec z Českej extraligy.

„Martin je výborný ofenzívny obranca so skúsenosťami z NHL i medzinárodného hokeja. Veríme, že bude pre náš tím prínos a že si ho naši fanúšikovia obľúbia rovnako ako jeho veľkého kamaráta Martina Gernáta, ktorý odchádza do zahraničia. Martin je podobný typ ako Gery a keď sme sa dozvedeli, že má záujem vrátiť sa do Európy, tak po porade s Vencom sme začali pracovať na jeho príchode. Rokovania boli rýchle a korektné,“ vyhlásil pre klubový web športový riaditeľ Jan Peterek.

Marinčin strávil poslednú sezónu výhradne v nižšej AHL, kde v drese Toronta Marlies odohral 14 stretnutí so ziskom gólu a štyroch asistencií.

Dvadsaťdeväťročný košický rodák odohral v NHL 227 zápasov v dresoch Edmontonu a Toronta. Pripísal si v nich päť gólov a 34 bodov. V play-off odohral deväť bezbodových duelov. Z celkového 46. miesta ho draftovali Oilers, ktorým padol do oka v roku 2010. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 06. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL