Ktorých 7 tímov by mohlo byť v hre o hviezdneho Hamiltona?

Tento týždeň došlo k odhaleniu, ktoré pridá na korení už tak zaujímavému letu na prestupovom trhu v NHL. Hviezdny obranca Dougie Hamilton dostal od tímu Carolina Hurricanes povolenie diskutovať s ostatnými tímami.

Tento krok umožňuje hráčovmu agentovi J.P. Barrymu získať náskok pred otvorením trhu s voľnými hráčmi a potenciálne by mohol viesť aj k výmene, ktorou by mohli získať Hurricanes za jeho práva aspoň niečo. A záujemca si ho bude môcť upísať aj na osem rokov.

Ktoré tímy by mohli mať o podobný scenár záujem? Mike Johnston zo Sportsnet prišiel so svojimi siedmimi možnosťami:

1. Winnipeg Jets – nie je tajomstvom, že tím si v lete chce posilniť obranu o špičkového zadáka. Hamilton sa s ním spájal už predtým, ako dostal povolenie rokovať s konkurenciou pred vstupom na hráčsky trh.

2. Chicago Blackhawks – očakávalo sa, že Stan Bowman zabojuje o Setha Jonesa, no teraz sa hovorí aj o tom, že už prejavil záujem aj o Hamiltona. Problémom by mohol byť platový strop. Calvin De Haan a Connor Murphy budú po budúcej sezóne neobmedzenými voľnými hráčmi. Oni dokopy by mali „cap-hit“ potrebný pre Hamiltona.

3. Philadelphia Flyers – aj „Letci“ budú v hre o Jonesa, a tak by teoreticky mali mať záujem aj o Hamiltona. Dokonca zámorskí bookmakeri tím z Pennsylvánie favorizujú na jeho zisk.

4. Seattle Kraken – druhým najväčším favoritom v ich kurzovom zozname bol nováčik na mape NHL. Ron Francis navyše hral i pracoval v organizácii Hurricanes, čo by mu mohlo uľahčiť cestu za výmenou a Caroline dať šancu zaistiť si garanciu, že Kraken nesiahnu na expanznom drafte po určitom hráčovi alebo hráčoch.

5. New York Rangers – newyorský tím je na vzostupe a nedávne angažovanie Gerarda Gallanta ukázalo, že manažment chce už útočiť na play-off. Tím má Jacoba Troubu s „cap-hitom“ 8 miliónov dolárov upísaného do konca ročníka 2025/26 a má niekoľko obmedzených voľných hráčov, no platový rozpočet by sa dal zmanažovať. Hamilton by bol pre mladú obranu aj cenným zdrojom skúseností.

6. New Jersey Devils – tím z Newarku má dostatok miesta pod platovým stropom a tiež ambíciu vrátiť sa medzi popredné tímy NHL. P.K. Subbanovi o rok končí zmluva a Hamilton by mohol byť nie len jeho nástupcom, ale aj vylepšením. Hamiltona by mohlo zlákať mladé mužstvo s veľkým potenciálom.

7. Edmonton Oilers – tohtoročné play-off opäť podčiarklo, že si Oilers musia stále vylepšiť defenzívu. Hamilton by bol síce drahším, no vylepšením oproti Tysonovi Barriemu, ktorému končí zmluva. Adam Larsson je tiež na konci zmluvy a miesto pod stropom by mohli vytvoriť aj odchody Ryana Nugent-Hopkinsa, Alexa Chiassona, Dmitriho Kulikova či Tylera Ennisa. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 06. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL