Čo očakávať od Richarda Pánika v budúcej sezóne?

Red Wings pred prestupovou uzávierkou vymenili Anthonyho Manthu do Washingtonu, z ktorého získali draftovú voľbu, Jakuba Vránu a Richarda Pánika. A práve na Slováka sa zameral Tyler Kotila z Detroit Jock City, ktorý položil otázku: Čo od neho možno čakať v druhej sezóne v Detroite?

Pánik má zmluvu platnú do konca ročníka 2022/23 a platový rozpočet zaťažuje sumou 2,75 milióna dolárov, ktorá pre tím, akým je Detroit nemusí byť problémom, no podľa Kotilu nie je ideálna.

A hoci nemusí byť martinský rodák tým najvzrušujúcejším hráčom v zostave Red Wings, mohol by zaujať Seattle, ak mu bude vystavený na expanznom drafte. Ak nie, bude ho zrejme čakať prvá plná sezóna v Detroite.

Čo od neho majú teda fanúšikovia „čerených krídel“ očakávať? Nie veľa.

„Do výmeny bol len prihodený, aby vykompenzoval cap-hit Manthu. Nemožno čakať veľa od jeho ofenzívy, ktorá dlhodobo klesá. Hoci by faktorom mohli byť výmeny, tento zostup je už niekoľko sezón. V sezóne 2020/21 odohral za Capitals a Red Wings 48 zápasov, v ktorých zaznamenal 13 bodov za štyri góly a deväť asistencií. Jeden gól a tri asistencie získal ako hráč Red Wings po výmene,“ poznamenal Kotila.

„V jeho druhom roku s Red Wings to nebude nič moc. Útočník pre spodnú šestku útoku, ktorý pokryje u Red Wings nejaké minúty. Zobrať si ho za 2,75 milióna dolárov stojí za to, keď si pomyslíme, čo iné by Red Wings v tej výmene mohli získať. Prvá voľba na drafte pomôže Yzermanovi vo výmene alebo získa v prvom kole dvoch kvalitných mladíkov. Okrem toho získal Vránu, u ktorého to vyzerá tak, že sa v Hockeytowne usadí celkom pekne. A tak hoci nemožno od Pánika očakávať veľa, bude to stáť za to. Doplnok výmeny, ktorý občas strelí gól a odohrá minúty v treťom a štvrtom útoku za to stojí.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 06. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL