Price žiaril, Anderson rozhodol v predĺžení o výhre

Montreal zvládol prvý domáci zápas semifinálovej série proti Vegas a podobne ako Tampe, aj jemu sa podarilo otočiť stav z 0:1 na 2:1 na zápasy. Hrdinami boli Carey Price a Josh Anderson.

Neprehliadnite:
Sekcia play-off 2021 - série, pavúk...

Semifinále play-off

Zápas č. 3
1
2
3
P
Stav série
 Montreal Canadiens
0
1
1
1
3
••••
 Vegas Golden Knights
0
1
1
0
2
•••
Podrobné štatistiky

Josh Anderson dve minúty pred koncom tretej tretiny vynútil predĺženie, v ktorom po 13 minútach hry využil prihrávku Paula Byrona na rozhodnutie zápasu. Colea Caufield tiež vyrovnával stav a Carey Price zneškodnil až 43 striel, aby Montreal zdolal Vegas 3:2 a ujal sa vedenia v sérii 2:1 na zápasy. „Habs“ hrali opäť bez Tomáša Tatara a tentoraz aj bez trénera Dominiquea Ducharmeho, ktorý bol testovaný pozitívne na Covid-19. Golden Knights dvakrát viedli, keď v druhej tretine skóroval Nicolas Roy a v tretej Alex Pietrangelo. V prvých dvoch tretinách svojho súpera prestrieľali 30:8. Marc-Andre Fleury opustil duel nakoniec s 24 zákrokmi. Štvrtý zápas série je naplánovaný na nedeľu. Odohrá sa v montrealskom Bell Centre, kde domáci vyhrali posledné štyri zápasy po sebe.

Odporúčame:
Tréner Canadiens vynechal piatkový duel. Je pozitívny

Josh Anderson a jeho víťazný gól:


Vegas sa snažilo nezopakovať prvé tretiny z úvodných dvoch zápasov série a podarilo sa mu to, keď prestrieľal Montreal 16:3. V konečnom zúčtovaní to však nebolo na nič platné, keďže stav zostal bezgólový. Nevytvorilo si ani jednu väčšiu šancu, a to hralo dve presilovky. Jednu nevyužili ani domáci.

V druhej tretine dostala presilovky Vegas opäť do tempa a tentoraz prišiel aj vytúžený gól. Skóre v 24. minúte otvoril Roy, ku ktorému poslal puk pred bránu domáci Staal. Vedenie však netrvalo dlho a už o 28 sekúnd neskôr poslal Suzuki do úniku Caufielda, ktorý vyrovnal na 1:1. Golden Knights naďalej zvyšovali počet svojich striel. V strede tretiny nevyužili slušné šance domáci Caufield ani hosťujúci Smith. Krátko na to hostia nevyužili ďalšiu početnú prevahu. Na prelome tretín hrali v oslabení.

Vegas sa dočkalo gólu aj v úvode tretej tretiny, keď Pietrangelo uspel strelou spoza kruhov. Canadiens začali byť aktívnejší a Perry vo výbornej pozícii netrafil odkrytú bránu. Následne jeho tím musel podržať Price. Ešte predtým, ako mohol byť odvolaný z brány, sa podarilo vyrovnať Andersonovi. Písala sa 59. minúta a využil na to zaváhanie Fleuryho, ktorý doslova daroval domácim gól, keď za bránou nespracoval puk a odrazil sa pred bránu od jeho hokejky a korčule.

Fleuryho zaváhanie a vyrovnávajúci gól:


V nadstavenom čase zacítili domáci šancu a hrali dôraznejšie ako súper. V 65. minúte sa dostal do slušnej šance Armia, ale Fleury nekapituloval. V 70. minúte mal opäť problémy s rozohrávkou, no tentoraz to gólom neskončilo. Ten prišiel v 73. minúte, keď sa zoči-voči Fleurymu ocitli Byron a Anderson. Prvý menovaný tesne pred bránkoviskom poslal puk napravo k Andersonovi a brankár hostí nemal šancu.

Carey Price
Marc-Andre Fleury
72:53 43/45 72:53 22/25
Jake Allen
Robin Lehner
- - - -

Price urobil 40 a viac zákrokov v zápase play-off po piaty raz. Od ročníka 1955/56 len traja brankári Canadiens zažili takýchto duelov viac – Ken Dryden (7), Patrick Roy (6) a Jose Theodore (6). ... Išlo o prvé predĺženie v treťom kole a 23. celkovo v tohtoročnom play-off. Len sedem ročníkov zažilo viac nadstavených časov – rekord je 28. ... Cole Caufield bodoval v piatom zápase po sebe. Len dvaja nováčikovia v klubovej histórii mali dlhšie bodové série v play-off – Shayne Corson (6) a Jowie Morenz (6). ... Fleury chytal vo svojom 161. zápase play-off, čím vyrovnal zápis Eda Belfoura na treťom mieste historického poradia. .. Tomáš Nosek sa vrátil do zostavy Vegas po 13-zápasovej absencii a pripísal si asistenciu. Chandler Stephenson vynechal druhý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. A. Pietrangelo (VGK), 3. J. Anderson (MTL)

Carey Price, brankár Canadiens: „Bolo to v tejto sezóne ako na hojdačke, ale cítim, že sme vždy zareagovali na nepriazeň. Dnešný večer je toho ďalším príkladom.“

Pete DeBoer, tréner Golden Knights: „Z takých vecí, ako bola tá Fleuryho chyba, sa ťažko zotavuje. Nemyslím si, že sme v predĺžení boli biedni, ale niet pochýb o tom, že nás to tam ovplyvnilo.“



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 06. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL