Blackhawks majú záujem o dvoch hviezdnych obrancov

Podľa Marka Lazerusa a Scotta Powersa z The Athletic by sme sa mohli pripraviť na to, že tím Chicago Blackhawks uloví počas leta skutočne veľkú rybu. Bude si ňou chcieť vylepšiť defenzívu.

Blackhawks sa vraj pripravujú zabojovať o dvoch hviezdnych obrancov, Dougieho Hamiltona z Caroliny a Setha Jonesa z Columbusu.

Hamilton sa v júli môže stať neobmedzeným voľným hráčom, kým Jones bude viazaný ešte jeden rok k Blue Jackets, a tak v jeho prípade by pripadala do úvahy len výmena. Svoju budúcnosť by však akvizíciou ani jedného z nich nechceli Blackhawks ohrozovať.

„Blackhawks neplánujú do toho ísť so všetkým, aby získali Hamiltona či Jonesa. Uvedomujú si, že ich obrana potrebuje zlepšenie, ale tiež nevyužijú ako páku svoju budúcnosť na to, aby získali jedného hráča. V prípade Hamiltona by musela byť správna jeho cena. V prípade Jonesa to závisí od toho, čo za neho bude žiadať Columbus,“ poznamenali zámorskí experti.

Špekuluje sa, že Columbus by chcel získať za Jonesa minimálne voľbu v prvom kole draftu, voľbu v druhom kole draftu a šikovnú mladú nádej. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 06. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL