Daňo chce aj v novej sezóne bojovať o NHL. Zahrá mu toto do karát?

Slovenský útočník Marko Daňo bude mať na jeseň už 27 rokov, no momentálne neuvažuje nad tým, že by sa pobral krokmi Mareka Hrivíka č Petra Cehlárika a vrátil sa do Európy. Jeho prioritou je stále boj o NHL.

Dvadsaťšesťročný trenčiansky odchovanec v rozhovore pre denník Šport prezradil, že stále nevzdáva boj o najlepšiu ligu sveta a do karát by mu v tomto roku mohol zahrať príchod Seattlu, vďaka ktorému bude v lige viac miest pre hráčov.

„Do ligy pribudne Seattle Kraken a otvorí sa päťdesiat nových miest. Okrem toho táto sezóna nebola ideálna, počítam ju akoby ani nebola, keďže som hral pre zranenie málo. Najradšej by som sa vrátil do Winnipegu. Uvidíme, čo majú v pláne a ako sa agentovi podarí vybaviť veci,“ povedal Daňo.

Daňo si naposledy zahral v NHL v sezóne 2019/20, keď si na tri zápasy obliekol dres Columbusu. Za ostatné tri sezóny v nej odohral dokopy len 11 zápasov bez bodového zisku. Napriek pobytu v nižšej AHL je však v zámorí spokojný.

„Život a mentalita ľudí v Severnej Amerike mi sadli, páči sa mi tam. Zažil som dva roky Rusko a radšej ešte zabojujem v AHL. Viac mi sedí tamojšia štruktúra, aj menšie ihrisko. Minimálne na sezónu sa chcem vrátiť,“ skonštatoval Daňo.

V posledných týždňoch sa meno Daňa spájalo s českým Třincom, z ktorého má skúsenosti aj jeho otec Jozef. Ten sa už o pôsobení svojho syna rozprával aj so športovým riaditeľom „Oceliarov“. Konkrétne kroky smerom k spolupráci sa však ešte neurobili.

„Záujem evidujem už päť rokov, za čo som vďačný, ale stále ostáva prioritou Severná Amerika. Verím, že keď sa raz vrátim, niečo vymyslíme. Třinec je kvalitný klub s výborným zázemím. Mám o ňom od otca informácie z prvej ruky,“ poznamenal Daňo.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 06. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL