Flames čelia zaujímavému rozhodnutiu: Vymenia svoju hviezdu?

Podľa Wesa Gilbertsona z denníka Calgary Sun čelí tím Calgary Flames zaujímavému rozhodovaniu, pokiaľ ide o útočníka Johnnyho Gaudreaua.

Hviezdny Američan sa už vyjadril, že je otvorený zotrvaniu v tíme, ale stále sa v zákulisí objavujú šumy o tom, že by ho kanadská organizácia mohla vymeniť v rámci celkovým zmien v zostave, ktoré mnohí po neuspokojivej sezóne očakávajú.

„Gaudreauov súčasný kontrakt s ročným platom 6,75 milióna amerických dolárov vyprší na konci nadchádzajúcej sezóny. Vec však robí urgentnou skutočnosť, že 28. júla mu začne platiť klauzula o nevymeniteľnosti, ktorá mu umožňuje zamietnuť výmeny do všetkých tímov s výnimkou piatich podľa jeho výberu,“ poznamenal Gilbertson.

Zámorský novinár tiež tvrdí, že ako prvé musí generálny manažér Brad Treliving zistiť, koľko peňazí bude chcieť Gaudreau získať novou zmluvou. Ak by chcel príliš veľa a tímu by čísla nesedeli, bude načase vážne zvážiť hráčovu výmenu.

Podľa Gilbertsona by sa tiež Flames mohli snažiť dopracovať k bočnej dohode s tímom Seattle Kraken, aby sa vyhli straty obrancu Marka Giordana cez expanzný draft. Tím by tiež mohol mať záujem o kapitána Buffala Jacka Eichela, no Sabres by zrejme žiadali Matthew Tkachuka, Andrewa Mangiapaneho, nádejného mladíka a ešte ďalšie aktíva. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 07. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL