Černák je pre Canucks perfektnou posilou. Pokúsia sa ho získať?

Generálny manažér Vancouveru Jim Benning sa nechal počuť, že by v lete chcel vylepšiť prvé tri útočné formácie a získať obrancu, ktorý je robustný, silný a má dobrú rozohrávku. Mohol by sa zamerať na Erika Černáka?

Matthew Zator konštatuje, že pre Canucks by mohol byť vhodným obchodným partnerom počas leta tím Tampa Bay Lightning, ktorý si bude musieť preriediť zostavu, aby sa v budúcej sezóne zmestil pod platový strop.

Podľa neho by Vancouver mohol z útočníkov zaujať niekto, ako je Ross Colton, ktorý by sa hodil na pozíciu centra tretieho útoku. Podľa neho je presne tým hráčom, ktorého Canucks potrebujú a nemusel by byť ani príliš drahý.

Do obrany vidí ako perfektného kandidáta práve slovenského obrancu, ktorý však na rozdiel od Coltona drahý bude. Splnil by však všetko, čo Canucks získať chcú – veľkosť, silu, pohyblivosť.

Zlou správou pre nich je to, že Černák bol jedným z popredných hráčov Lightning v ceste za úspešnou obhajobou Stanleyho pohára a má výhodný plat 2,95 milióna amerických dolárov, vďaka čomu bude vyžadovať veľkú obetu, aby sa ho Tampa vzdala.

Zator tvrdí, že by Vancouver zrejme musel obetovať voľbu v prvom kole tohtoročného draftu, nádejného mladíka, ako sú Kole Lind a Jonah Gadjovich, pričom by museli pomôcť Lightning s rozpočtom tým, že by si s Černákom zobrali aj Tylera Johnsona a jeho drahú zmluvu.

Posledný bod by pre Canucks mohol byť problém, keďže nové zmluvy potrebujú Quinn Hughes a Elias Pettersson. „Kosatky“ by tak museli byť kreatívne aj so snahou prečistiť svoj vlastný platový rozpočet. rnrn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 07. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL