Ak bude Černák nechránený, Seattle by nemal zaváhať

Tím Seattle Kraken bude už budúci týždeň čakať expanzný draft. Pre ostatné tímy to môže byť aj príležitosť zbaviť sa hráčov, ktorých už nechcú. Príkladom je aj Tyler Johnson z Tampy. Adam Kierszenblat však tvrdí, že nový tím NHL by si mal z tímu Lightning vybrať niekoho iného.

Johnson pochádza zo Spokane, ktoré leží v rovnakom štáte ako Seattle. Napriek tomu by však nebol pre Kraken rozumnou voľbou vzhľadom na jeho klesajúcu produkciu a päťmiliónový ročný plat.

Z útočníkov Lightning by podľa Kierszenblata bol lepšou alternatívou Mathieu Joseph, no vidí ešte troch obrancov, ktorí by dávali zmysel – Ryana McDonagha, Callana Footeho a Erik Černáka. Práve slovenský hokejista by mal byť podľa neho jednoznačnou voľbou, ak bude na expanznom drafte dostupný.

„Je nejasné, koho si Tampa bude chrániť s jej posledným miestom pre obrancu. Ak si vyberie McDonagha pred Černákom, potom by si Seattle mal uchmatnúť 24-ročného obrancu. Zmluvu má ešte na dva roky s platom 2,95 milióna dolárov, čo je krádež vzhľadom na jeho výkony. On a McDonagh tvoria defenzívny pár, ktorý je jedným z najlepších v lige. Vybrať si Černáka, ak bude dostupný, je celkom jasná vec,“ poznamenal zámorský žurnalista.

Kierszenblat pripomenul rýchlo vzostup Slováka ako fyzicky hrajúceho obrancu a označil ho za životne dôležitú súčasť tímu, ktorý získal dva Stanleyho poháre po sebe. Perfektnú voľbu pre Seattle z neho robia jeho vek, kontakt a zručnosti. Práve táto kombinácia však naznačuje, že by si ho mali „Bolts“ nakoniec chrániť.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 07. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL