Skinner sa vzdal „no-move“ klauzuly. Yandle a Stamkos to urobiť nemuseli

Útočník Jeff Skinner sa vzdal klauzuly, ktorá tímu neumožňuje žiadnu transakciu bez jeho súhlasu. Pomohol tým Buffalu pred expanzným draftom, ktorý sa uskutoční už 21. júla.

O tomto jeho kroku informoval hráčov agent Don Meehan. Sabres si ho vďaka tomu nebudú musieť na expanznom drafte chrániť a miesto využijú na iného hráča. Tímy o to mohli svojich hráčov žiadať do utorka.

„Rozprával som sa s generálnym manažérom Kevynom Adamsom v utorok ráno a požiadal ma, či by sa Jeff svojej no-move klauzuly nevzdal v súvislosti s expanzným draftom. Jeff potom súhlasil a ja som o tom informoval Buffalo,“ prezradil Meehan pre The Athletic.

Skinner má za sebou najhoršiu sezónu v kariére, keď v drese posledného tímu NHL vyprodukoval len sedem gólov a sedem asistencií v 53 stretnutiach. Prvých osem sezón v lige strávil v Caroline, kde pôsobil vo vedení generálny manažér Seattlu Ron Francis.

Istotu toho, že cez expanzný draft nezmenia svoje pôsobisko, majú veteráni z floridských tímov, Keith Yandle a Steven Stamkos. Obranca Floridy a útočník Tampy budú pred Kraken chránení, pretože ich tímy nepožiadali o vzdanie sa „no-move“ klauzuly.

Generálny manažér Lightning Julien BriseBois dokonca povedal, že plne očakáva návrat Stamkosa do základnej zostavy úradujúceho šampióna na začiatku novej sezóny. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 07. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL