Nolan Patrick a Ryan Ellis boli súčasťou trojtímovej výmeny

Tímy Nashville Predators, Vegas Golden Knights a Philadelphia Flyers urobili v sobotu spoločnú výmenu.

Predators poslali obrancu Ryana Ellisa do Philadelphie, ktorá za neho obetovala útočníka Nolana Patricka a obrancu Philippea Myersa. Nashville následne posunul Patricka ku Golden Knights za útočníka Codyho Glassa.

Tridsaťročný Ellis má vo svojej zmluve s „cap-hitom“ 6,25 milióna amerických dolárov platných ešte šesť rokov. V poslednej sezóne zaznamenal päť gólov a 13 asistencií v 35 zápasoch, pričom hrával takmer 24 minút na zápas.

O šesť rokov mladší Myers bude zaťažovať platový rozpočet sumou 2,55 milióna amerických dolárov ešte dva roky. V minulej sezóne zaznamenal jeden gól a desať asistencií v 44 stretnutiach.

Patrik bol draftovou dvojkou v roku 2017 a v tejto sezóne sa vrátil do akcie po tom, čo predošlý ročník vynechal pre problémy s migrénami. Dvadsaťdvaročný mladík strelil len štyri góly a pridal päť asistencií v 52 dueloch. Koncom mesiaca mu vyprší zmluva.

Jeho rovesník Glass zase nenaplnil vo Vegas očakávania a v poslednej sezóne sa pohyboval medzi NHL a AHL. Za prvý tím odohral 27 zápasov, v ktorých dosiahol štyri góly a šesť asistencií. Pod nováčikovskou zmluvou je ešte v budúcej sezóne.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 07. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL