Siahne Seattle po Careym Priceovi? Majiteľom sa páči

Viac ako kedykoľvek predtým je predstava, že Carey Price odchytal svoj posledný zápas v drese Canadiens, reálnou možnosťou.

Montreal svoju brankársku hviezdu vystavil Seattlu na expanznom drafte a hoci mnohí pochybovali, že by si ho Kraken vybrali vzhľadom na „cap-hit“ 10,5 milióna dolárov platný ešte päť rokov, tí jeho výber stále seriózne zvažujú.

Frank Seravalli z Daily Faceoff v pondelok informoval, že Kraken by nemuselo v ceste stáť ani zranenie kolena a problémy s bedrovým kĺbom tridsaťtriročného rodáka z Britskej Kolumbie a oni sami vedú dôkladne vyšetrovanie jeho zdravotného stavu.

Generálny manažér Ron Francis dokonca dostal zelenú od majiteľov, aby si Pricea vybral na stredajšom drafte, ak bude vidieť, že by mohol do mužstva a do organizácie zapasovať.

Greg Wyshynski z ESPN tvrdí, že podľa jeho zdrojov majiteľom Kraken sa páči predstava, že by sa Price stal tvárou organizácie podobne, ako tomu bolo v prípade Marc-Andre Fleuryho vo Vegas.

Podľa Chrisa Johnstona zo Sportsnet Seattle zaskočilo rozhodnutie Marca Bergevina nechrániť si Pricea, ktorý takto zariskoval s predpokladom, že nový tím odradí zmluva starnúceho brankára v kombinácii so zdravotnými problémami a udrží si oboch svojich brankárov. Pôvodne poškuľovali po Jakeovi Allenovi. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 07. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL