Zranenie ukončilo útočníkovi Colorada kariéru

Po desiatich sezónach v NHL sa krídelník Matt Calvert odhodlal ku koncu kariéry. Vo štvrtok označil za dôvod tohto kroku zranenie, pre ktoré v poslednej sezóne odohral v drese Colorada len 18 zápasov.

Tridsaťjedenročný rodák z Manitoby podstúpil na jar operáciu nešpecifikovaného zranenia. Predtým zaznamenal tri asistencie, dva mínusové body a šesť trestných minút.

Calvert odohral v NHL dokopy 566 zápasov v dresoch Columbusu a Colorada. Strelil v nich 95 gólov a pridal 108 asistencií. Dvere do NHL mu otvorili Blue Jackets, ktorí ho draftovali v roku 2008 z celkového 127. miesta.

„Mal som dosť šťastia na to, aby som hral šport, ktorý som miloval od piatich rokov. Nikdy som ho nehral pre to, aby som sa dostal do NHL. Hral som ho pre to súťaženie. Hral som ho pre mojich spoluhráčov. Hral som ho pre fanúšikov. Hral som ho pre moju rodinu. Hral som ho, pretože som miloval bojovanie a víťazenie. Keď som mal 18 som sníval, že sa stanem účtovníkom, a o tri roky neskôr som hral v NHL,“ vyhlásil Calvert.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 07. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL