Smith podpísal zmluvu, Oilers nedajú kvalifikačnú ponuku dvom útočníkom

Generálny manažér tímu Edmonton Oilers, Ken Holland, vo štvrtok potvrdil, že sa s brankárom Mikeom Smithom dohodol na dvojročnej zmluve. Podľa neoficiálnych informácií by mal ročne zarobiť 2,2 milióna amerických dolárov.

Tridsaťdeväťročný veterán sa mohol 28. júla stať neobmedzeným voľným hráčom. Predošlé dve zmluvy podpisoval tiež s Oilers, no boli len jednoročné.

Smith mal v poslednej sezóne bilanciu 21-6-2 s 92,3% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,31 inkasovaného gólu na zápas – boli to jeho najlepšie čísla od ročníka 2011/12. V play-off kryl 91,2 % striel v štvorzápasovej sérii proti Winnipegu.

Holland povedal, že je v kontakte s agentom obrancu Tysona Barrieho a podľa Darrena Dregera z TSN by si ho rád upísal na tri roky, kým hráčov tábor preferuje štyri.

Generálny manažér tiež informoval o tom, že Oilers nedajú kvalifikačné ponuky útočníkom Jujharovi Khairovi a Dominikovi Kahunovi. Prvý menovaný strávil v Edmontone šesť sezón a v 258 zápasoch zaznamenal 24 gólov a 39 asistencií. Kahun zaň odohral 48 zápasov v poslednom ročníku so ziskom deviatich gólov a šiestich asistencií. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 07. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL