Chicago pracuje na akvizícii hviezdneho obrancu

Tímy Chicago Blackhawks a Columbus Blue Jackets pracujú na veľkej výmene, prostredníctvom ktorej by do „veterného mesta“ smeroval hviezdny obranca Seth Jones. Informuje o tom Elliotte Friedman zo Sportsnet.

Obe strany sa už predtým snažili dohodnúť na výmene, no Blue Jackets požadovali ako súčasť balíka Kirbyho Dacha alebo Alexa DeBrincata, s čím sa Blackhawks nechceli zmieriť.

Momentálne tak tímy pracujú na výmene, ktorý by zahŕňala mix iných mladíkov chicagskej organizácie, mladých nádejí a vysokých draftových volieb.

Jones má vo svojej zmluve s „cap-hitom“ 5,4 milióna amerických dolárov platný už len jeden rok, a tak bude súčasťou výmeny zrejme aj záruka, že so Chicagom podpíše nový kontrakt. Blackhawks sú pritom jedným z tímov, ktoré by si ho mohli dovoliť upísať na dlhé obdobie.

Dvadsaťšesťročný Američan parí medzi najlepších obrancov v NHL a v roku 2018 skončil na štvrtom mieste v hlasovaní o Norrisovu trofej. V poslednom ročníku vyprodukoval päť gólov a 23 asistencií v 56 zápasoch.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 07. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL