Ovečkin s novou zmluvou v najbližších dňoch. Chára nie?

Očakáva sa, že hviezdny útočník Alexander Ovečkin podpíše novú zmluvu s tímom Washington Capitals ešte predtým, ako by sa v stredu mohol stať neobmedzeným voľným hráčom.

„Myslím si, že obe strany chcú dosiahnuť rovnaký cieľ a myslím si, že dovtedy si ho splníme. Očakávam, že dovtedy sa dohodneme,“ povedal generálny manažér Brian MacLellan.

Kapitán Capitals rokuje so svojím jediným tímom v NHL sám bez agenta, rovnako ako v roku 2008, kedy podpísal 13-ročný kontrakt za 124 miliónov dolárov. Tridsaťpäťročný moskovský rodák má za prioritou v tomto roku návrat do hlavného mesta Spojených štátov.

„Myslím si, že robíme pokroky. Naším cieľom je podpísať zmluvu pred otvorením trhu,“ poznamenal MacLellan.

Neobmedzeným voľným hráčom sa v stredu môže stať aj ďalšia veľká hokejová postava, slovenský obranca Zdeno Chára. U neho sa neočakáva, že by mal v najbližších dňoch s Capitals predĺžiť kontrakt.

Chára podpísal s Capitals jednoročnú zmluvu v hodnote 795 000 amerických dolárov 30. decembra po 14 sezónach, ktoré strávil v Bostone. V 55 zápasoch následne zaznamenal dva góly a osem asistencií, v piatich dueloch play-off nebodoval.

Trenčiansky rodák má už 44 rokov a po konci sezóny povedal, že bude potrebovať čas na premyslenie si svojej budúcnosti.

„Myslím si, že by sme sa s ním mohli skontaktovať znova, keď sa otvorí trh s voľnými hráčmi, aby sme videli, či by sa mohol vrátiť späť alebo nie, a potenciálne aký bude chcieť plat a či budeme mať miesto na základe našich rozhodnutí o zostave,“ skonštatoval MacLellan.

O svojej budúcnosti sa rozhoduje aj brankár Craig Anderson, ktorý sa podľa MacLellana prikláňa ku koncu kariéry. Budúcnosť Henrika Lundqvista zostáva neistá, no hodil by sa po bok Iľju Samsonova po tom, čo Seattle tímu zobral cez expanzný draft Vítka Vaněčka.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 07. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL