Dvaja českí brankár zmenili dres. Vaněček sa vracia

Český brankár Daniel Vladař bol vymenený z Bostonu do Calgary, ktoré za neho obetovalo voľbu v 3. kole draftu 2022. Jeho krajan, Vítek Vaněček, sa vracia do Washingtonu, ktorý za neho poslal Seattlu voľbu v 2. kole budúcoročného draftu.

Vladař odchytal v poslednej sezóne svojich prvých päť zápasov základnej časti v NHL, pričom pri bilancii 2-2-1 dosiahol 88,6% úspešnosť zákrokov a priemer 3,40 inkasovaného gólu na zápas. Debut v drese Bostonu však zažil už počas vlaňajšej dohrávky play-off.

Dvadsaťtriročný rodák z Prahy väčšinu profesionálnej kariéry strávil v AHL, kde absolvoval aj v poslednej sezóne 10 zápasov. Vychytal v nich tri výhry, kryl 92,3 % striel a inkasoval 2,19 gólu na zápas. Počas pauzy absolvoval hosťovanie v Pardubiciach.

Vaněček sa stal súčasťou nového tímu NHL minulý týždeň, keď si ho Kraken vybrali z hráčov Washingtonu na expanznom drafte.

O dva roky starší rodák z Havlíčkovho Brodu má za sebou prvý ročník v NHL. V 37 zápasoch dosiahol 90,8% úspešnosť zákrokov pri bilancii 21-10-4. V predošlých sezónach bol oporou Hershey v nižšej AHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 07. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL