Tatar a Chára sú medzi zostávajúcimi top voľnými hráčmi

Aj po neskutočne nabitom prvom dni otvoreného trhu s voľnými hráčmi stále zostáva niekoľko zvučných mien k dispozícii. Do tejto skupiny patria aj dvaja Slováci.

rnV stredu nový kontrakt podpísal len Jaroslav Halák s Vancouverom, a tak z etablovaných hráčov NHL sú stále bez nového domova obranca Zdeno Chára, ktorý sa s rozhodnutím neponáhľa, a útočník Tomáš Tatar, okolo ktorého bolo v prvý deň otvoreného trhu ticho.

Tatar je momentálne podľa Matta Larkina z The Hockey News piatym najatraktívnejším voľným hráčom po útočníkoch Davidovi Krejčím, Kyleovi Palmierim a Brandonovi Saadovi, ako aj brankárovi Tuukkovi Raskovi.

Po ňom ešte vymenoval troch hráčov v tomto poradí: obranca Ryan Murray, krídelník Zach Parise a center Casey Cizikas.

Oficiálna ligová stránka tiež vyzdvihla deväť neobmedzených voľných hráčov, ktorí sú stále bez práce, no namiesto Tatara si skôr spomenula na Cháru, u ktorého skonštatovala: „Najstarší hráč v NHL ukázal, že stále dokáže hrať na vysokej úrovni.“

V tomto prípade nešlo o rebríček, ale len prehľad v abecednom poradí. Nechýbali v ňom hráči z Larkinovho rebríčka – Cizikas, Krejčí, Palmieri, Parise a Saad. Okrem nich však web nezabudol na útočníkov Coreyho Perryho a Joea Thorntona, či brankára Devana Dubnyka.

Na theScore sa pustili do početnejšieho vypisovania významných voľných hráčov podľa postov. Nezabudli ani na Tatara, ani na Cháru. Medzi brankárov zaradili už spomenutých Raska a Dubnyka.

Medzi obrancami sú Chára, Murray, Sami Vatanen, Jordie Benn, Christian Djoos, Erik Gudbranson, Erik Gustafsson.

Z centrov stále čakajú na novú zmluvu Tyler Bozak, Derick Brassard, Cizikas, Krejčí, Riley Nash, Riley Sheahan, Eric Staal, Derek Stepan, Thornton a Travis Zajac.

No a medzi krídelníkmi stoja stále za pozornosť Tatar, Alex Chiasson, Tyler Ennis, Alex Galchenyuk, Nikita Gusev, Danton Heinen, Ondřej Kaše, Patrick Marleau, Palmieri, Parise, Mathieu Perreault, Perry, Nick Ritchie a Saad.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 07. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL