McDavid: Zahrať si s Crosbym na ZOH? Sen by sa stal skutočnosťou

Hviezdny center Edmontonu Connor McDavid patrí medzi tých, ktorý podporujú účasť hráčov NHL na zimných olympijských hrách. Zisk olympijského zlata by pre neho bol druhým najväčším úspechom v jeho osobnom rebríčku po zisku Stanleyho pohára.

McDavid, ktorý získal s Kanadou zlato na svetovom šampionáte juniorov a majstrovstvách sveta, sa nevie dočkať toho, ako bude vyzerať národný tím generálneho manažéra Douga Armstronga, pričom sa teší hlavne na to, že by si zahral spolu so Sidneym Crosbym.

„Vždy, keď hovoríte o kanadskom tíme a musíte si vyberať najlepších z najlepších, tak tam vždy bude debata a špekulácie. Prečo tento hráč? Prečo tamten? Samozrejme, ako hráč o tom trochu premýšľate,“ povedal McDavid pre Edmonton Journal.

„Kanada má veľké šťastie, že má toľko dobrých hráčov. To sú dobré problémy. Nikdy predtým som nehral v tíme so Sidney Crosbym. Bola by veľká pocta, ak by som mal tú možnosť. Sen by sa stal skutočnosťou, ak by som mohol nosiť kanadský znak spolu so Sidom.“

Kapitán Edmontonu tiež dúfa, že sa do konečnej zostavy kanadskej reprezentácie prepracuje aj jeho klubový spoluhráč, obranca Darnell Nurse.

„Podľa môjho názoru by mal byť v tom tíme. Nie je tu tak veľa dobrých kanadských obrancov a on je jedným z nich. Dokáže urobiť veľa vecí... korčuľuje veľmi dobre, pracuje veľmi tvrdo. Viete, bol by jedným z hráčov v najlepšej kondícii na turnaji. Mohol by byť koňom,“ poznamenal McDavid.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 09. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL