Top 10 kandidátov na skúšku? Je tam aj jeden Slovák

Už sa blížime k otvoreniu tréningových kempov v NHL. Každý rok v nich vidíme aj hráčov na skúškach, ktorý bojujú o šancu. Na The Daily Goal Horn zostavili zoznam 10 top kandidátov na podpis profesionálnej skúšobnej zmluvy v nadchádzajúcich dňoch.

Do tohto zoznamu sa dostal aj slovenský veterán Zdeno Chára, ktorý sa po sezóne vo Washingtone ešte oficiálne nevyjadril k tomu, či a kde bude pokračovať vo svojej kariére. Ak by sa mu nepodarilo zaistiť riadnu zmluvu, mohlo by to byť v niektorom tíme cez skúšku?

„Štyridsaťštyriročný obranca si ani nie je istý, či bude v budúcej sezóne hrať alebo ukončí kariéru,“ skonštatovali na The Daily Goal Horn. „Ak by pokračoval v hraní, priniesol by skvelú hodnotu pre spodný pár nejakého tímu.“

Chára bol zaradený do druhej skupiny kandidátov „dajte týmto chlapcom šancu“, v ktorej ho doplnili útočníci Ryan Donato, Alex Galchenyuk, Eric Staal a Travis Zajac.

Vyššia skupina bola „kandidáti, ktorí určite stoja za preskúmanie“, medzi ktorých patria útočníci Tyler Bozak, James Neal a Nikita Gusev, ako aj obrancovia Sami Vatanen a Jason Demers.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 09. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL