Vzťah medzi Sabres a Eichelom by sa počas kempu mohol ešte zhoršiť

Ak Jack Eichel nebude v dohľadnej budúcnosti vymenený a príde do kempu nezdravý alebo odmietne do kempu prísť, veci v Buffale by podľa Johna Vogleho z The Athletic mohli byť veľmi zaujímavé.

Vogl predpokladá, že ak pred štartom tréningového kempu k výmene hviezdneho centra nedôjde, tak nebude trvať dlho na spoznanie toho, či sa veci vyvinú nešťastne. V otvárací deň kempu sú totiž lekárske prehliadky, ktorými pravdepodobne Eichel pre vysunutú platničku v krku neprejde.

Článok 16.11 kolektívnej zmluvy hovorí: „Hráč, ktorý ukončí sezónu NHL na listine zranených a ktorý je naďalej zranený a neschopný vykonávať svoju činnosť hokejistu z dôvodu rovnakého zranenia v čase príchodu do tréningového kempu pred budúcou sezónou, bude môcť byť opäť klubom umiestnený na listinu zranených.“

Podľa Vogleho by to bolo najčistejšie riešenie, no poznamenáva, že história už viackrát ukázala, že si Sabres nie vždy volia najčistejšie riešenia. Poukázal napríklad na to, čo tím urobil Teppovi Numminenovi a Patovi LeFontaineovi, keď im nedovolil pripojiť sa k tréningovému kempu.

Vogl tiež poukázal na to, čo sa stane, ak by Eichel neprišiel do kempu a nemal by od Buffala povolenie vynechať ho. „Pri jeho tohtosezónnom plate 10 miliónov amerických dolárov, je 1/275 jeho platu 36363,64 dolárov. O to by prišiel každý deň, čo by chýbal bez povolenia,“ skonštatoval.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 09. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL