DeRosa: Mali by Bruins priviesť naspäť Zdena Cháru?

V lete roku 2006 urobil Boston jednu zo svojich najlepších akvizícií na trhu s voľnými hráčmi, keď si upísal Zdena Cháru. Od začiatku sa prezentoval veľkým vodcovstvom a nezískal len Norrisovu trofej, ale ukončil dlhé čakanie Bruins na Stanleyho pohár.

Avšak, v minulej sezóne sa trenčiansky rodák musel zmieriť s tým, že pre neho už v Bostone miesto nebolo. Nakoniec podpísal ročný kontrakt s Washingtonom, kde sa uplatnil ako stabilný člen tretieho defenzívneho páru.

Momentálne má Chára už 44 rokov a opäť je neobmedzeným voľným hráčom. Nevieme, aký bude jeho ďalší krok. V hre je aj koniec kariéry. Ak by sa však rozhodol pokračovať v hraní hokeja, mohol by vytvoriť opätovný záujem Bruins o jeho služby?

Túto otázku položil Michael DeRosa z Causeway Crowd s tým, že jasne skonštatoval: „Môže byť starý, no je stále použiteľný.“

DeRosa poukázal na to, ako slabo pôsobila ľavá strany obrany Bostonu v uplynulej sezóne, v ktorej Chára ukázal, že stále dokáže byť úspešný v treťom páre. Pre Bruins by jeho návrat mohol byť veľmi dobrým krokom, hoci už by sme ho nevideli v pozícii ako v minulosti.

„Ak by bol teraz Chára ochotný zmeniť názor a prijal by tu nižšiu pozíciu, bol by to ťah, ktorý by stál za to. Samozrejme, musel by akceptovať malý kontrakt. Je jasné, že nie je odpoveďou pre ľavú stranu prvých dvoch párov, ale mohol by byť fantastický ako extra opora, keď by sa Bruins opäť dotkli zranenia,“ poznamenal DeRosa.

Zámorský autor sa tiež zaoberal alternatívou, že by sa Chára rozhodol zavesiť korčule na klinec. Podľa neho by v tom prípade mal podpísať jednodňový kontrakt s Bostonom, aby kariéru ukončil na mieste, kde bude raz pod stropom miestnej arény visieť jeho 33-ka.

„Musí ukončiť kariéru ako člen tohto tímu. Nikdy nevyzeralo správne, že hral za Capitals, a v prvom rade je skutočná škoda, že k tomu vôbec došlo,“ dodal DeRosa.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 09. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL