Kesler: Nemyslím si, že sa niekedy ešte vrátim na úroveň NHL

Ryan Kesler verí, že jeho dni v NHL sa už naplnili. Momentálne sa stále zotavuje z februárovej operácie bedrového kĺbu a nie je blízko k návratu do akcie. Dokonca si v 37 rokoch nemyslí, že sa jeho telo vráti do stavu, ktorý by mu umožnil pokračovať v kariére.

„Snažil som sa vrátiť z mojej prvej operácie (2019), pracoval som tvrdo na rehabilitovaní a korčuľovaní, no potom sa druhé bedro ozvalo a zabrzdilo ma. Aby som bol úprimný, stále som ďaleko len od toho, aby som bol blízko k návratu. Nemyslím si, že sa niekedy dostanem znova na úroveň NHL. Dúfam len, že sa dostanem na úroveň, s ktorou budem spokojný,“ povedal americký útočník pre ligový web.

Rodák z Michiganu nehral od jari 2019 a kompletne vynechal posledné dve sezóny. V jeho šesťročnej zmluve v hodnote 41,25 milióna amerických dolárov zostáva stále platný jeden rok. Momentálne však už nemá ani chuť vrátiť sa k hokeju.

„Dostal som sa do bodu, keď som počas posledných pár rokov hrania nenávidel ten šport, nenávidel som hranie. Ísť na štadión, cítiť bolesť a potom nebyť schopný robiť to, čo normálne robíte. Vaša myseľ to robiť chce, no vy to robiť nedokážete. Vedel som, že treba niečo urobiť, reštartovať to, pokúsiť sa znovu nájsť lásku k hre. A začal som ju znova milovať. Snažil som sa vrátiť, korčuľoval som a potom sa ozvalo moje ľavé bedro a pomyslel som si: Vieš čo? Nebudem si tým znova prechádzať,“ skonštatoval Kesler.

Napriek tomu dvojnásobný účastník zápasu hviezd pokračuje v rehabilitáciách.

„Korčuľujem trikrát týždenne, aby som sa dostal na úroveň, s ktorou budem spokojný. Mám však už 37 rokov a hoci si myslím, že by som ešte mohol hrať, nebudem si naivne myslieť, že dokážem hrať znova v tejto lige,“ dodal Kesler, ktorý je zmluvne viazaný k Anaheimu. V 1001 zápasoch svojej kariéry vyprodukoval 258 gólov a 315 asistencií.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 09. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL