Sharks stanovili cenu za Hertla. Mohol by skončiť v Bostone?

S českým útočníkom Tomášom Hertlom sa počas leta niekoľkokrát spájal odchod zo San Jose. Mohol by byť v tom prípade jeho novým zamestnávateľom Boston?

Joe Haggerty z Boston Hockey Now tvrdí, že Bruins plánujú nahradiť Davida Krejčího v pozícii druhého centra Charliem Coyleom alebo Jackom Studnickom. Ak by sa to však v úvode sezóny javilo ako chyba, pomoc by tím mohol hľadať u iných tímov.

Zámorský odborník v tom prípade vidí za potenciálnu posilu práve Hertla.

Za neho kalifornský tím údajne chce voľbu v prvom kole draftu a vysoko hodnotenú nádej.

„Spolu s voľbou v prvom kole draftu by mohli musieť pribaliť aspoň jednu vysoko hodnotenú nádej, prioritne niekoho, kto by mohol hrať zápasy NHL skôr alebo rovnako skoro ako hráči, ako sú William Eklund, Thomas Bordeleau a niektoré iné nádeje, ktoré majú okolo 19 alebo 20 rokov. V perfektnom svete by to pravdepodobne bol center, ale vzhľadom na úpadok očakávaní u Ryana Merkleyho a na starnutie Brenta Burnsa by mohol byť vítaný aj obranca,“ skonštatoval Kevin Kurz z The Athletic.

Hertl v poslednom roku svojej zmluvy zaťažuje platový rozpočet sumou 5,625 milióna amerických dolárov a Bruins by mohli potrebovať vymeniť Coylea s 5,25-miliónovým „cap-hitom“ do San Jose alebo v rámci inej výmeny, aby mali miesto pre novú posilu. Alternatívami na výmenu by mohli byť aj Jake DeBrusk či John Moore.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 09. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL