Gilroy po asistencii Gáboríka rozhodol o víťazstve Rangers

V pondelok sa v zámorí odohrali dve stretnutia. Slovensko malo zastúpenie len v osobe Mariána Gáboríka, ktorý bodoval pri víťazstve svojho tímu New York Rangers nad New Jersey 3:2. V druhom zápase na seba narazili hráči Vancouveru a Columbusu.

Marián Gáborík bodoval v treťom zápase v rade, no prvýkrát sa nezapísal do streleckej listiny. Mal však prsty vo víťazom góle svojho tímu, ktorý po jeho prihrávke strelil v 38. minúte obranca Matt Gilroy, pre ktorého to bol prvý gól i bod v NHL. Gáborík po prvýkrát čelil tímu New Jersey Devils, na ktorého lavičke stojí jeho bývalý tréner Jacques Lemaire. Trenčiansky rodák v zápase odohral 21 minút a 16 sekúnd. Okrem asistencie zaznamenal jeden plusový bod a tri strelecké pokusy, ktoré na Brodeura nestačili. Oporu Devils prekonali okrem Gilroya aj ďalší nováčik Michael Del Zotto a český útočník Aleš Kotalík. Rob Niedermayer a Travis Zajac strelili góly New Jersey, ktoré tímu nepomohli k prvému víťazstvu v sezóne.

Vancouver síce prestrieľal Columbus 43:24, no z víťazstva 5:3 sa tešili hráči Blue Jackets. Kvalitný výkon podal brankár Steve Mason, ktorý zastavil 40 striel a prekonať ho dokázali len Henrik Sedin, Christan Ehrhoff a Willie Mitchell. K víťazstvu Blue Jackets pomohli gólmi Antoine Vermette, Kristian Huselius, Rostislav Klesla, Nikita Filatov a Fedor Tyutin. Rick Nash nazbieral tri asistencie. Columbusu vyšla najmä druhá dvadsaťminútovka, ktorú získal pomerom 3:1. Luongo v nej kapituloval trikrát v priebehu necelých štyroch minút, čo ho viedlo k tomu, aby opustil bránu predčasne.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 21:16 0 1 1 +1 3 0



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 10. 2009 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL