Ronald Petrovický debutoval v drese Falcons

Slovenský krídelník Ronald Petrovický, ktorý pred pár dňami podpísal skušobný profesionálny kontrakt s tímom AHL Springfield Falcons, odohral v noci z piatku na sobotu svoj prvý zápas v drese nového tímu.

Petrovický nastupoval s dresom s číslom 28 a zo stretnutia, v ktorom sa zrodilo víťazstvo Bridgeportu 6:2, si odniesol jeden mínusový bod. Počas zápasu hral vo štvrtom útoku s Kipom Brennanom a Geoffom Paukovichom.

V Sprinfielde sa Ronald objavil ako druhý Petrovický, ktorý v miestnom klube pôsobil. V minulosti, v rozmedzí rokov 1992-1996, obliekal dres Indians a Falcons jeho starší brat Róbert.

Petrovický naposledy odohral duel AHL v sezóne 2006/07, kedy bol Pittsburghom poslaný na kondičný pobyt do tímu Wilkes-Barre/Scranton po tom, čo pred sezónou absolvoval operáciu bedrového kĺbu.

Dve sezóny na konci 20. storočia strávil s tímom Saint John Flames, za ktorý odohral 145 zápasov v základnej časti a ďalších 10 duelov v play-off. V dlhodobej časti sezóny nazbieral spolu 89 bodov a vo vyraďovacích bojoch zaznamenal päť kanadských bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 12. 2009 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL