Chárovi hľadajú partnera, bude to mladý Kampfer?

Nováčik Steven Kampfer bol najviditeľnejším hráčom počas sobotného prípravného zápasu Bostonu proti Floride (2:3 SN), pričom odohral 25 minút a prevažne strávil svoj čas po pravom boku kapitána Zdena Cháru.

Kampfer bol najvyťažovanejším hráčom svojho tímu, no stále má situáciu komplikovanú. Tréner Claude Julien totiž verí, že v tréningovom kempe je až deväť obrancov schopných dostať sa do základnej zostavy. Prioritou je však nájsť partnera k slovenskému obrancovi.

„Preto sme urobili takú obrannú dvojicu, pretože sme mysleli, že s Chárovou prítomnosťou a skúsenosťou by to mohla byť dobrá vec pre mladého ofenzívneho obrancu,“ povedal Julien. „Myslím, že odohral dobrý zápas. Nie, že je len dobrým ofenzívnym obrancom, ale je obrancom, ktorý robí dobré rozhodnutia.“

Kampfer odohral proti Panthers 25 striedaní, pričom bol na ľade aj počas presiloviek a oslabení. V jeho druhom prípravnom zápase NHL nebol vystrašený z vysokého tempa a zaznamenal aj tri bodyčeky. Predtým vo štvrtok, proti rovnakému súperovi, strelil gól.

„Myslím, že odohral veľmi dobrý zápas, pohyboval sa s pukom extrémne dobre a robil rozumné veci. Na mladého chlapca mal skvelý kemp a hral veľa minút. Je to neskutočný hráč, ktorý pozná svoju úlohu a sme nadšení, že ho tu máme,“ povedal pre Boston Herald o svojom spoluhráčovi Chára.

Kampfera draftoval Anaheim v roku 2007 z celkového 93. miesta. Hráč sa rozhodol zostať na Michiganskej univerzite štyri roky. Bruins ho získali v marci za voľbu v drafte a po sezóne univerzitnej ligy, sa pripojil k Providence Bruins. V AHL odohral šesť zápasov, v ktorých zaznamenal gól a dve asistencie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 09. 2010 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL