Naplní Da Costa veľké očakávania?

OTTAWA – V priebehu jedného týždňa sa Stephane Da Costa dostal z NCAA do NHL. Vysoko cenený útočník podpísal dvojročnú vstupnú zmluvu s Ottawou Senators, v ktorej drese by mal debutovať už v sobotu.

Dvadsaťjedenročný Francúz vyrastal v Paríži, ale ako tínejdžer sa rozhodol odísť do Spojených štátov amerických, aby rozvíjal svoj hokejový talent. Zúčastňoval sa aj draftov, no nebol v nich úspešný. Zaujal však svojou hrou za vysokoškolský tím Merrimacku.

Jeho agent Wade Arnott povedal, že oňho počas minulého týždňa prejavilo záujem až 16 tímov z NHL. Senators však veria, že je už teraz pripravený na Národnú hokejovú ligu.

„Ako každá iné dieťa, som si istý, že mojím snom bolo hrať v NHL. Samozrejme, že to bolo stresujúce, ale podľa mňa som sa dostal na správne mesto, ktoré mi najlepšie pasuje,“ povedal Da Costa, ktorému zmluva vyprší po budúcej sezóne, pretože za prvý rok sa bude považovať táto sezóna.

Ottawa v minulosti urobila dobrú prácu v snahe vylepšiť si zostavu nedraftovanými vysokoškolskými hráčmi. Stačí spomenúť útočníkov Jesseho Winchestera a Bobbyho Butlera. Teraz nastáva otázka, či očakávania dokáže naplniť aj mladý francúzsky útočník, ktorý v 67 zápasoch v NCAA strelil 30 gólov a pridal 60 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 04. 2011 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL