Malhotra by mohol hrať vo finále Stanley Cupu

VANCOUVER – Center Vancouveru Canucks Manny Malhotra, ktorý od polovice marca nehrá pre zranenie oka, už zarezáva na tréningu a je veľká šanca, že sa zapojí do bojov o Stanleyho pohár vo finálovej sérii proti Bostonu.

Tridsaťjedenročný Malhotra chýba svojmu tímu od 16. marca, kedy ho v zápase trafila odrazená strela do jeho ľavého oka a hrozilo, že bude mať trvalo poškodený zrak, čo by znamenalo predčasný koniec jeho kariéry.

Malhotra trénuje s tímom už dva týždne s ochranným štítom na prilbe, ktorý mu chráni tvár, a v piatok sa ukázalo, že by už budúci týždeň mohol hrať. Podstúpil dva chirurgické zákroky oka, pričom po desiatich týždňoch od zranenia vyzerá byť všetko v poriadku.

Spoluhráči na čele s generálnym manažérom Mikeom Gillisom sú optimistickí a dúfajú, že naozaj bude môcť hrať. „Je úžasné, že aj po takomto zranení, keď hrozí koniec kariéry, sa dokázal tak rýchlo dať dokopy a trénovať. Je to ohromujúce. Podľa lekárov je jeho stav stabilizovaný a jeho oko je v poriadku bez budúcich následkov. Sme teda optimisti, ale opatrní,“ povedal Gillis.

Rodák z Mississaugy podpísal minulý rok s Canucks trojročnú zmluvu vo výške 7,5 milióna dolárov. V NHL strávil už 12 sezón, pričom jeho najsilnejšia stránka sú vhadzovania, v ktorých mu v tomto ročníku patrila so 61,7 % úspešnosťou druhá priečka. Na prvom mieste v celej lige sa umiestnil v počte strelených presilovkových gólov.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 28. 05. 2011 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL