Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Správy z NHL

Mali sme vyhrať, priznávajú sklamaní stíhači

Jozef Struhár  
10.10.2011

WINNIPEG – Bola to veľká oslava hokeja. Vo Winnipegu sa na nedeľný večer čakalo dlho, miestni fanúšikovia naň mysleli už od roku 1996, kedy sa pôvodný tím Winnipeg Jets odsťahoval do arizonského Phoenixu. Ten nový v nedeľu v MTS Centre odohral svoj prvý zápas.

V hale boli prítomní aj komisár NHL Gary Bettman, kanadský premiér Stephen Harper či niekdajší hráči Jets. Diváci boli vo vytržení už pri video záberoch, ktoré boli v hale púšťané pred úvodným vhadzovaním. Ojedinelý aplauz zožal aj Bettman a búrlivý potlesk bol venovaný Markovi Chipmanovi, ktorý sa najväčšou mierou zaslúžil o presťahovanie Atlanty Thrashers do metropole Manitoby.

Entuziazmus fanúšikov neopúšťal ani počas stretnutia, ktoré sa nevyvíjalo v prospech domáceho tímu. Hosťujúci tím Montreal Canadiens napokon vyhral 5:1. Tento výsledok síce nemusel znížiť eufóriu fanúšikov z návratu Winnipegu do NHL, no pre hráčov Jets bol sklamaním.

„Dnes to bolo vskutku mimoriadne, hlavne z historického pohľadu. Je iba škoda, že sme sa na ľade nemohli vyrovnať fanúšikom v ich entuziazme,“ povedal Chris Thorburn. „Chceme vyhrávať zápasy. Chceme sa dostať do play-off. Cítime sa, akoby sme ich sklamali. Celé leto na to čakali a prehra 1:5 je niečo, na čo nemôžeme byť hrdí.“

Článok pokračuje pod reklamou

Novinári sa kapitána Andrew Ladda opýtali, čo dobré si zo zápasu odniesol. On odvetil: „Nebolo toho veľa, aby som bol úprimný. Tou najväčšou vecou je, že musíte byť tak trochu naštvaní a očakávať viac od každého. Nechceme byť takýmto tímom. Musíme byť v ďalších zápasoch lepší. Musíme sa rozbehnúť. Toto bola unikátna príležitosť. Už nedostanete takú šancu, výsledok je sklamaním.“

Aj napriek tomu, že Jets urobili počas zápasu niekoľko chýb a inkasovali päť gólov pri výsledku, ktorý bol veľmi vzdialený od toho, ktorý sa objavoval v túžobných predstavách fanúšikov, sa miestni priaznivci odvďačili za prvý zápas klubu potleskom v stoji.

„Ak by sa toto stalo v Barrie (jeho niekdajší tím OHL), diváci by odišli v strede druhej tretiny. Ten potlesk v stoji po tom, čo sme prehrali, iba ukazuje, že fanúšikovia stoja za nami. Mali sme im vybojovať víťazstvo,“ povedal nováčik Mark Scheifele.

Najbližšiu šancu vybojovať víťazstvo bude mať tím vo štvrtok v Chicagu.

Kľúčové fakty z prvého zápasu Winnipegu Jets:
Prvý výsledok: prehra 1:5 s Montrealom
Prvý gól v MTS Centre (v zápase NHL): Michael Cammalleri (Montreal)
Prvý gól „nového Winnipegu“: Nik Antropov
Počet divákov: 15 004 (vypredané)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies